Koautorica programa MOŽEMO Hana Samaržija: Našmrkani Matanić mi je poslao 200 € da provdem noć snjim u hotelu

Date:

Share post:

Poseban doprinos aferi Matanić dala je bivša suradnica portala Index.hr, koautorica programa Možemo i kći rektorice Sveučilišta u Rijeci – Hana Samaržija. Na društvenim mrežama podijelila je svoje iskustvo intimnog susreta s Daliborom Matanićem, koji je posljednjih dana bio u središtu medijske pažnje zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Samaržija opisuje kako ju je Matanić, koristeći Facebook, zamolio za broj mobitela, kratko komunicirao s njom putem Messengera te potom predložio prijelaz na Viber koristeći nestajuće poruke. Poslao joj je emoji sunca, tumačeći ga kao simbol za seks, i povjerio joj da se nalazi u Opatiji, u hotelu “Četiri opatijska cvijeta”, pritom joj šaljući 200 eura za trošak taksija.

Unatoč tome što je taksi do Opatije i natrag stajao svega sto kuna, Samaržija se odlučila odazvati pozivu. Po dolasku, opisuje Matanića kao osobu pod utjecajem droga, ali ujedno kao nekoga tko se prema njoj ponašao s poštovanjem, bez iskorištavanja ili neprimjerenih dodira. Odlazi iz hotela u rano jutro, s pričom koju smatra zabavnom.

Samaržija zaključuje svoju objavu moraliziranjem o medijskoj pažnji koja se pridaje ovom slučaju, pozivajući na poštovanje privatnosti Matanićeve obitelji. No, istovremeno se suočava s kritikama zbog doprinosa razotkrivanju privatnih detalja Dalibora Matanića i njegove obitelji, osobito s obzirom na to da se njihov susret dogodio dok je Matanić bio u braku.

Kritike se ne zaustavljaju samo na Samaržiji. Jelena Veljača, poznata zagovornica ženskih prava i glavna urednica časopisa Elle, također je pod povećalom javnosti zbog nedostatka reakcije na Matanićevo ponašanje. To je izazvalo raspravu o navodnom licemjerju ljevice, posebno u svjetlu činjenice da poruke koje je Matanić slao nisu bile objavljene u medijima, za razliku od sličnih afera.

Ova situacija otkriva složenost problematike seksualnog uznemiravanja i izazova u komunikaciji i reakcijama na takve optužbe, kao i dileme oko zaštite privatnosti i prava na informiranje javnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

VELIKI PORAZ LJEVICE

spot_img

Related articles

VELIKI PORAZ LJEVICE

Ukupno HDZ + desne stranke (DP, Most, OiP, SiP, HSP) imaju više od 1,1 milijun glasova. SDP+Možemo+SD+RF+FOKUS+IDS 790,00...

Arizona uvela zakon o pobačaju iz 1864. godine. Trump prema svim anketama pobjeđuje

Nakon što je Vrhovni sud Arizone izrekao odluku kojom se gotovo u potpunosti zabranjuju pobačaji, Demokratska stranka je...

Ronald Reagan proglasio je 10. travnja Hrvatskim danom neovisnosti

U Kaliforniji, domu više od 150.000 Amerikanaca hrvatskog porijekla, Reaganov potez odražava njegovu posvećenost promicanju ekonomske, kulturne i...

Bivši inženjer Googlea tvrdi da će ljudi uskoro postati besmrtni

Poznati futurist Ray Kurzweil, koji je bio inženjer u Googleu, predviđa da će besmrtnost postati moguća do 2030....