NAKON ŠTO PROČITATE ŠTA JE U COCA-COLI PRESTAT ĆETE JU PITI

Date:

Share post:

Coca-Cola pod mikroskopom: “Piti, ili ne piti”

Turska je 2006. godine, prvi put u svijetu, započela suđenje protiv Coca Cole zbog sastava pića.

Na etiketi Coca-Cole obično piše da sadrži šećer, fosfornu kiselinu, kofein, karamel, ugljični dioksid i neku vrstu “ekstrakta”.

Upravo je ovaj ekstrakt izazvao sumnju. Kompanija Coca-Cola bila je prisiljena otkriti tajnu od čega je zapravo napravljena Coca-Cola. Ispostavilo se da je to tekućina dobijena iz Cochinil insekta.

Cochinil je insekt koji živi na Kanarskim otocima i Meksiku. Ovaj insekt se pričvrsti za biljku skitnicom, isisa mu sok i nikad se ne pomakne sa svog mjesta. Pripremaju se posebna polja za cochinill insekte. Ove insekte u polju skupljaju lokalni seljani. Od ženki i jaja ovih insekata proizvode pigment koji se zove ruž, koji boji coca-colu smeđu boju. Sušeni cochinil izgleda kao grožđica, ali je zapravo insekt.

Sada vam je jasno šta znači riječ “Coca” u ime pića.

A sad da pričamo o onome što stoji iza riječi “Cola”.

Ispričat ćemo vam priču o zaposleniku koji je 23 godine radio u tvornici Coca-Cole.

Slatki korijen sladića ili “ženski sladić” (Glycyrrhiza glabra), koristi se kao sirovina za automobil, a tim korijenjem hrani razne sisavce, uključujući i miševe. Velike tvrtke u automobilskoj industriji skupljaju ovo korijenje na tone koristeći bagere. Na okupljanju nisu u mogućnosti ukloniti miševe.

Stoga je korijenje pritisnuto zajedno sa svime što se nalazi u njima. Tek nakon prešanja ostaju ostaci krzna, šapa i svega ostalog što nije uklonjeno iz korijenske mase. Budući da piće ima tamnu hladovinu, ne primjećuje se da sadrži i krv i žučnu tekućinu iz miševa. Naravno, velike automobilske kompanije pokušavaju neutralizirati štetne tvari hemikalijama. Već 23 godine ovaj policajac koji priča priču nije popio ni jednu šalicu kokaina.

Što dalje, još strašnije.

Znanstvenici iz Washingtona razgradili su jedan od sastojaka coca-cole na komponente. Ispostavilo se da karamel sadrži uopće nije otopljen šećer, već kemijska mješavina šećera, amonijaka i sulfita dobijena pri visokom tlaku i temperaturi. Ova “karamela” može uzrokovati rak pluća, jetre, štitnjače i leukemije.

Postalo je jasno i da soda uključuje alkohol – to je osnova istog tajnog dodatka “7X”. U alkohol je dodano nekoliko kapi aromatičnih ulja, korijander i cimet.

Tekućina dobijena iz cochinila insekta, zvanog ruž, nikad nije prošla certifikat, pa u nekim zemljama automobil uopće nije proizveden.

Kako reagira Coca-Colino tijelo?

Nakon 10 minuta

10 žličica šećera “pogodilo” vaš sustav (ovo je dnevna preporučena norma).

Nećete početi povraćati jer fosforna kiselina potiskuje djelovanje šećera.

20 minuta od sada

Postoji skok razine inzulina u krvi. Jetra sav šećer pretvara u masnoću.

40 minuta od sada

Unos kofeina je završen. Tvoji učenici se šire. Krvni tlak raste jer jetra oslobađa više šećera u krvi.

Adenozinski receptori blokiraju, sprječavaju pospanost.

Još 45 minuta

Vaše tijelo povećava proizvodnju hormona dopamina, koji stimulira centar za užitak mozga.

Heroin ima isti princip djelovanja.

Jedan sat kasnije i vrijeme je da se krene

Fosforna kiselina povezana je s kalcijem, magnezijumom i cinkom u crijevima, ubrzavajući metabolizam. Povećava se otpuštanje kalcija u mokraći.

Nešto više od sat vremena kasnije

Diuretici dolaze u igru.

Iz tijela se uklanjaju kalcij, magnezij i cink koji se nalaze u kostima, kao i natrij, elektroliti i voda.

Više od sat i pol

Postanete razdražljivi ili letargični. Sva voda koja se nalazi u coca-coli izlučuje se kroz urin.

Aktivni sastojak Coca-Cole je ortofosforna kiselina. Njegov pH je 2,8.

Prilikom prijevoza koncentrata coca-cole vozilo mora biti opremljeno posebnim kontejnerima namijenjenim za materijale visoke korozije.

Evo detaljnog sastava široko oglašenog Coca-Cola Light proizvoda: Gazirana voda, E150d, E952, E951, E338, E330, Aromas, E211.

1. Gazirana voda

Prisutnost ugljičnog dioksida u vodi stimulira lučenje žuči, povećava kiselost želuca i uzrokuje meteorizam – obilno oslobađanje plinova. Osim toga, ne koristi se izvorska voda, već voda iz vodovoda koja prolazi kroz posebne filtere.

2. E952 (Ciklamska kiselina. Na, K, kalcijeve soli) – Ciklamska kiselina i njene soli natrijeva, kalija i kalcija

Zamjena šećera. Ciklamat je sintetička hemikalija, slatkog je ukusa 200 puta slađi od šećera i koristi se kao veštački zaslađivač. Zabranjen je korištenje u prehrambenim proizvodima za ljudsku prehranu jer je kancerogen, t. Dobro. uzrokuje rak.

Davne 1969. godine Federalna agencija za hranu i lijekove (FDA) zabranila je ciklamu za korištenje u Sjedinjenim Državama. Dokazano je da poput šećera i aspartama uzrokuju rak mjehura kod štakora. Iste godine je zabranjen korištenje u Kanadi. Davne 1975. godine zabranjen je u Japanu, Južnoj Koreji i Singapuru. Zabranjeno korištenje u proizvodnji pića u Indoneziji. Davne 1979. godine Svjetska zdravstvena organizacija rehabilituje ciklame, prepoznajući ih kao bezopasne.

* Sigurna doza: 0,8 grama dnevno

3. E150d (Karamela IV – tretirana amonij sulfatnom bojom) Gornji šećer dobijen preradom šećera na određenim temperaturama, sa ili bez hemijskih sredstava. U ovom slučaju dodaje se amonijev sulfat.

4. E950 (kalijev acesulfam, natrij acesulfam)

200 puta slađe od šećera. Sadrži metil eter, koji narušava rad kardiovaskularnog sustava i kiselinu šparoga, koja djeluje uzbudljiv učinak na živčani sustav i na kraju može postati ovisnost. Acesulfam je slabo topljiv. Proizvodi sa ovim zaslađivačem se ne preporučuju djeci, trudnicama i dojiljama.

* Sigurna doza: 1 gram dnevno

5. E951 (aspartam)

Zaslađivač za dijabetičare. Kemijski neodrživo – kada temperatura poraste, razgrađuje se na metanol i fenilalanin. Metanol (metalni alkohol) je iznimno opasan – 5 do 10 ml može uzrokovati smrt optičkog živca i nepovratno sljepilo, a 30 ml može uzrokovati smrt. U vrućem gaziranom okruženju, aspartam se pretvara u formaldehid, koji je izuzetno snažan kancerogen.

Dokumentirani su slučajevi trovanja aspartamom, a simptomi su: gubitak osjetljivosti, glavobolja, umor, zavijanje, mučnina, lupanje srca, debljanje, razdražljivost, anksioznost, gubitak pamćenja, zamagljen vid ili gubitak vida, osip, napadi, bol u zglobovima, depresija, grčevi, bolest reprodukti Aspartam također može izazvati sljedeće bolesti: tumor na mozgu, multipla skleroza, epilepsija, Bazirane bolesti, kronični umor, Alzheimerova i Parkinsonova, dijabetes, mentalna retardacija i tuberkuloza

* Sigurna doza: 3 grama dnevno

6. E338 (ortofosforna kiselina, kemijska formula – х3RO4)

Vatrena i eksplozivna opasnost. Iritira oči i kožu. Primjena: proizvodnja amonijaka, natrijuma, kalcijuma, magnezijuma i aluminijuma, kao i organske sinteze, u proizvodnji aktivnog uglja i filma, za proizvodnju vatrootpornih materijala, vatrootpornih veziva, keramike, stakla, đubriva, sintetičkih deterdženata, u medicini, industriji čišćenja i poliranja metala, u tek vatrootporne tkanine, kao i u industriji nafte i šibica. Nutritivna ortofosforna kiselina koristi se u proizvodnji gazirane vode i soli (kolačići prahovi). Sprječava apsorpciju kalcija i željeza u tijelu, što može dovesti do gubitka koštanog tkiva, osteoporoze. Druge nuspojave: žeđ, osip na koži.

7. E330 (limunska kiselina) – bezbojni kristali

Rasprostranjeno u divljini. Limunska kiselina se dobiva iz duhana fermentacijom ugljikohidrata (šećer, melasa). Primjenjivo u farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. Soli limunske kiseline (citrati) koriste se u prehrambenoj industriji kao kiseline, konzervansi, stabilizatori, te u medicini za očuvanje krvi.

8. Mirisi – nije jasno koji su to mirisni dodaci.

9. E211 (natrijev benzoat)

Sredstvo za osvježavanje, konzervans za prehrambene proizvode. Benzojeva kiselina (E210), natrijev benzoat (E211) i kalijev benzoat (E212) dodaju se određenim namirnicama kao baktericidna i antigljivična sredstva. Ovo su džemovi, voćni sokovi, marinade i voćni jogurt. Ne preporučuje se upotreba astmatičara i osoba osjetljivih na aspirin.

Nedavno istraživanje koje je proveo profesor molekularne biologije i biotehnologije na Sveučilištu u Sheffieldu (Engleska) Peter Piper pokazalo je da ovaj spoj uzrokuje značajna oštećenja DNK. Prema Piperu, natrijev benzoat, kao aktivni sastojak konzervansa koji se koriste u većini gaziranih napitaka, ne uništava dijelove DNK, već ih deaktivira. To može dovesti do ciroze jetre i degenerativnih bolesti, poput Parkinsonove bolesti.

Jednom riječju, odmah prestanite piti ovaj otrov!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

VELIKI PORAZ LJEVICE

spot_img

Related articles

VELIKI PORAZ LJEVICE

Ukupno HDZ + desne stranke (DP, Most, OiP, SiP, HSP) imaju više od 1,1 milijun glasova. SDP+Možemo+SD+RF+FOKUS+IDS 790,00...

Arizona uvela zakon o pobačaju iz 1864. godine. Trump prema svim anketama pobjeđuje

Nakon što je Vrhovni sud Arizone izrekao odluku kojom se gotovo u potpunosti zabranjuju pobačaji, Demokratska stranka je...

Ronald Reagan proglasio je 10. travnja Hrvatskim danom neovisnosti

U Kaliforniji, domu više od 150.000 Amerikanaca hrvatskog porijekla, Reaganov potez odražava njegovu posvećenost promicanju ekonomske, kulturne i...

Bivši inženjer Googlea tvrdi da će ljudi uskoro postati besmrtni

Poznati futurist Ray Kurzweil, koji je bio inženjer u Googleu, predviđa da će besmrtnost postati moguća do 2030....