POKOLJ BIJELIH FRANCUZA u Crepolu: Ubijen tinejdžer, šesnaest ozlijeđeno u nasilnom napadu islamističke bande

Date:

Share post:

U mirnom francuskom mjestu Crepolu, s manje od 500 stanovnika nedaleko od Lyona, odvila se stravična tragedija u nedjelju navečer tijekom godišnjeg zimskog plesa. Grupa od dvadeset do trideset obojenih migranata naoružanih noževima napala je domaće stanovništvo, rezultirajući smrću jednog mladića od 16 godina te ozljeđivanjem 17 osoba, od kojih su dvije u teškom stanju.

Napadači su, prema svjedočenjima, uzvikivali prijetnje na arapskom jeziku poput “Ovdje smo da izbodemo bijelce” i “Ubijat ćemo bijelce”, praćeno nizom uvreda upućenih bijelcima. Unatoč očiglednom rasističkom karakteru napada, policija je nespretno okarakterizirala sukob kao “svađu između dvije bande mladih”, zanemarivši pritom stvarni kontekst i ozbiljnost situacije.

Napad je izazvao bijes među lokalnim stanovništvom, koje se osjeća napušteno od strane vlasti i nemoćnim pred rastućim problemima sigurnosti. Izvješća o incidentu nisu odmah privukla pažnju medija, često ignorirajući rasistički aspekt sukoba. Umjesto toga, fokus je bio na mogućem odgovoru lokalnog stanovništva, koji bi, kako se pretpostavlja, bio označen kao ekstremni ili radikalni.

Ogorčeni mještani, osjećajući se zanemarenima, odlučili su izraziti svoje nezadovoljstvo organizirajući mirni marš kako bi istaknuli ozbiljnost problema s kojim se suočavaju. Neki su izrazili bojazan da će njihova reakcija biti pogrešno interpretirana od strane medija, optužujući ih za stvaranje negativne slike o lokalnom stanovništvu koje traži pravdu i sigurnost.

Ova tragedija u Crepolu podsjeća nas na važnost otvorenog razgovora o pitanjima sigurnosti i integracije u zajednicama diljem Europe. Kroz pažljivu analizu i suosjećanje, možemo zajedno raditi na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve bijele građane Europske Unije i Francuske.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

EU ZABRANJUJE POPRAVAK AUTOMOBILA STARIJIH OD 15 GODINA, SLIJEDI IZVLAŠTENJE???

'EU želi zabraniti popravak svih vozila starijih od 15 godina' i 'Izvlaštenje automobila u ime zaštite klime', naslovi...

Dok ljevica ‘mitinguje’: Zašto na Trgu nije bilo dočeka za svjetske prvake?

Veliku feštu zaslužile su Barakude, ali nisu je dobile. O svemu je progovorio izbornik Ivica Tucak, koji se...

TOMAŠEVIĆU, ZAGREBE SE TEBE SRAMI!

Dok je Hrvatska slavila pobjedu na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, ponosno noseći titulu svjetskog prvaka, Zagreb je ostao...

Genijalno! Pogledajte kako se poznati splitski snimatelj narugao s prosvjednicima

Poznati splitski snimatelj Dražen Travaš opet se u svom stilu narugao s prosvjednicima u subotu, pogledajte genijalno.