SKH/SDP-ov vijećnik u Zadru Daniel Radeta traži uklanjanje spomen ploče poginulom heroju domovinskog rata Rajku Lozaru

Date:

Share post:

Udruga navijača Tornado oglasila se priopćenjem na sramotan zahtjev jugo-četničkog gradskog vijećnika Daniela Radete da se prebriše ili preuredi mural na Bulevaru, mural hrvatskog vojnika iz domovinskog rata, kao i da se ukloni spomeno ploča za poginulog branitelja Rajka Lozu, koji je upucan s leđa kod Ureda drzavne uprave u Zadru, možda ga je baš upucao neki tadašnji član SDP-a, to jest KPH koja je preteča današnjeg SDP-a.

Grad na Jadranu.

Grad u Hrvatskoj.

Grad sa preko 3000 godina dugom povijesti.

Izmjenilo se ovdje mnogo vojski i mnogo naroda.

Grad koji je prije 33 godine ustavno-pravno postao dio neovisne republike Hrvatske.

U dugim godinama do proglašenja neovisnosti Hrvatske bio je predmet političkih pregovora i trgovina.

Trgovalo se životima, zemljom i simbolima.

U hrvatski Zadar ugrađeno je stotine života najboljih sinova.

Danas, nakon godina komunističkog mraka u kojemu se Zadar tretirao kao neprijateljski grad zbog izraženog hrvatskog sentimenta, kada se na sjednicama KPJ govorilo o tome kako “ustaško gnijezdo Zadar treba zapaliti, a gradske poglavare baciti naglavačke u more” – danas iz iste političke kuhinje dolaze glasovi koji uvjetuju, ucjenjuju i prijete.

Predvodnik tih i takvih sljednika gore navedene KPJ koja se u Hrvatskoj naziva SDP je Danijel Radeta koji sada ucjenjuje gradonačelnika glasovanjem za proračun. Bezobrazno traži, kako su onomad tražili iz Beograda što se i kako u Zadru može slikati po zidovima i kakve se spomen-ploče mogu postavljati.

Jednako kao i sedamdesetih godina, politička nakupina koja nema veze sa Zadrom niti sa Hrvatskom, dala je sebi za pravo tražiti uklanjanje murala hrvatskom vojniku i spomen-ploče poginulom pripadniku 3. bojne “Pauka” Rajku Lozi.

Perfidno, zlo – onako kako sugerira kumrovačka škola, potegnuo je ovu temu par dana prije obljetnica pada Vukovara i Škabrnje, iskazujući nepoštovanje prema tragediji hrvatskog naroda, misleći tako skupljati jeftine i prljave političke bodove.

Mi se sjećamo kako su ideološki istomišljenici ovih ucjenjivača ostavili krvav trag u Vukovaru, na Ovčari i u Škabrnji, u cijeloj Hrvatskoj.

15 000 ljudi, civila i vojnika, Hrvata.

Okupljeni oko simbola zla, “papirnati Hrvati” iz Crne Gore, Srbije i Bosne, politički eksperimenti, oportunisti, umišljeni NOB-ovci – našli su primjerenim zahtijevati nešto i vjerovati kako će takvo nešto proći bez otpora.

E pa neće.

Za ovaj grad se prolilo previše krvi, a slobodu koju smo dobili ratom, nećemo u miru prepustiti ljudima koji se ni ne osjećaju Hrvatima.

Znamo tko ste, znamo što ste, poznajemo vam namjere – ali vam neće proći.

Postoje granice koje se ne prelaze.

Postoje simboli koji se brane životom.

I neće ih ovoga puta braniti samo Tornado, nego svi Zadrani i svi koji dišu Hrvatski.

Nećemo dopustiti da se trguje našim svetinjama i našim herojima!

Tko je Daniel Radeta?

Daniel Radeta je poznati zadarski jugoslaven kojem je sve hrvatsko mrsko.

Daniel Radeta je poznat široj zadarskoj javnosti iz afere ” Očitavanje”, kada je završio na ispitivanju u policji zbog namještenog posla očitavanja struje u Zadarskom Hepu.

Uz sve to još je ilegalno snimao Tehničku školu u Zadru dronom, bez dozvole, zbog čega je dobio prijavu Agencije za civilno zrakoplovstvo.

U jednom takvom radu okušao se i naš Radeta, pa ga je šef pošteno nominirao za očitača brojila za struju, ali je natječaj pao, a svi skupa završili na ispitivanju na Policiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

VELIKI PORAZ LJEVICE

spot_img

Related articles

VELIKI PORAZ LJEVICE

Ukupno HDZ + desne stranke (DP, Most, OiP, SiP, HSP) imaju više od 1,1 milijun glasova. SDP+Možemo+SD+RF+FOKUS+IDS 790,00...

Arizona uvela zakon o pobačaju iz 1864. godine. Trump prema svim anketama pobjeđuje

Nakon što je Vrhovni sud Arizone izrekao odluku kojom se gotovo u potpunosti zabranjuju pobačaji, Demokratska stranka je...

Ronald Reagan proglasio je 10. travnja Hrvatskim danom neovisnosti

U Kaliforniji, domu više od 150.000 Amerikanaca hrvatskog porijekla, Reaganov potez odražava njegovu posvećenost promicanju ekonomske, kulturne i...

Bivši inženjer Googlea tvrdi da će ljudi uskoro postati besmrtni

Poznati futurist Ray Kurzweil, koji je bio inženjer u Googleu, predviđa da će besmrtnost postati moguća do 2030....