SKH/SDP-ov vijećnik u Zadru Daniel Radeta traži uklanjanje spomen ploče poginulom heroju domovinskog rata Rajku Lozaru

Date:

Share post:

Udruga navijača Tornado oglasila se priopćenjem na sramotan zahtjev jugo-četničkog gradskog vijećnika Daniela Radete da se prebriše ili preuredi mural na Bulevaru, mural hrvatskog vojnika iz domovinskog rata, kao i da se ukloni spomeno ploča za poginulog branitelja Rajka Lozu, koji je upucan s leđa kod Ureda drzavne uprave u Zadru, možda ga je baš upucao neki tadašnji član SDP-a, to jest KPH koja je preteča današnjeg SDP-a.

Grad na Jadranu.

Grad u Hrvatskoj.

Grad sa preko 3000 godina dugom povijesti.

Izmjenilo se ovdje mnogo vojski i mnogo naroda.

Grad koji je prije 33 godine ustavno-pravno postao dio neovisne republike Hrvatske.

U dugim godinama do proglašenja neovisnosti Hrvatske bio je predmet političkih pregovora i trgovina.

Trgovalo se životima, zemljom i simbolima.

U hrvatski Zadar ugrađeno je stotine života najboljih sinova.

Danas, nakon godina komunističkog mraka u kojemu se Zadar tretirao kao neprijateljski grad zbog izraženog hrvatskog sentimenta, kada se na sjednicama KPJ govorilo o tome kako “ustaško gnijezdo Zadar treba zapaliti, a gradske poglavare baciti naglavačke u more” – danas iz iste političke kuhinje dolaze glasovi koji uvjetuju, ucjenjuju i prijete.

Predvodnik tih i takvih sljednika gore navedene KPJ koja se u Hrvatskoj naziva SDP je Danijel Radeta koji sada ucjenjuje gradonačelnika glasovanjem za proračun. Bezobrazno traži, kako su onomad tražili iz Beograda što se i kako u Zadru može slikati po zidovima i kakve se spomen-ploče mogu postavljati.

Jednako kao i sedamdesetih godina, politička nakupina koja nema veze sa Zadrom niti sa Hrvatskom, dala je sebi za pravo tražiti uklanjanje murala hrvatskom vojniku i spomen-ploče poginulom pripadniku 3. bojne “Pauka” Rajku Lozi.

Perfidno, zlo – onako kako sugerira kumrovačka škola, potegnuo je ovu temu par dana prije obljetnica pada Vukovara i Škabrnje, iskazujući nepoštovanje prema tragediji hrvatskog naroda, misleći tako skupljati jeftine i prljave političke bodove.

Mi se sjećamo kako su ideološki istomišljenici ovih ucjenjivača ostavili krvav trag u Vukovaru, na Ovčari i u Škabrnji, u cijeloj Hrvatskoj.

15 000 ljudi, civila i vojnika, Hrvata.

Okupljeni oko simbola zla, “papirnati Hrvati” iz Crne Gore, Srbije i Bosne, politički eksperimenti, oportunisti, umišljeni NOB-ovci – našli su primjerenim zahtijevati nešto i vjerovati kako će takvo nešto proći bez otpora.

E pa neće.

Za ovaj grad se prolilo previše krvi, a slobodu koju smo dobili ratom, nećemo u miru prepustiti ljudima koji se ni ne osjećaju Hrvatima.

Znamo tko ste, znamo što ste, poznajemo vam namjere – ali vam neće proći.

Postoje granice koje se ne prelaze.

Postoje simboli koji se brane životom.

I neće ih ovoga puta braniti samo Tornado, nego svi Zadrani i svi koji dišu Hrvatski.

Nećemo dopustiti da se trguje našim svetinjama i našim herojima!

Tko je Daniel Radeta?

Daniel Radeta je poznati zadarski jugoslaven kojem je sve hrvatsko mrsko.

Daniel Radeta je poznat široj zadarskoj javnosti iz afere ” Očitavanje”, kada je završio na ispitivanju u policji zbog namještenog posla očitavanja struje u Zadarskom Hepu.

Uz sve to još je ilegalno snimao Tehničku školu u Zadru dronom, bez dozvole, zbog čega je dobio prijavu Agencije za civilno zrakoplovstvo.

U jednom takvom radu okušao se i naš Radeta, pa ga je šef pošteno nominirao za očitača brojila za struju, ali je natječaj pao, a svi skupa završili na ispitivanju na Policiji.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

EU ZABRANJUJE POPRAVAK AUTOMOBILA STARIJIH OD 15 GODINA, SLIJEDI IZVLAŠTENJE???

'EU želi zabraniti popravak svih vozila starijih od 15 godina' i 'Izvlaštenje automobila u ime zaštite klime', naslovi...

Dok ljevica ‘mitinguje’: Zašto na Trgu nije bilo dočeka za svjetske prvake?

Veliku feštu zaslužile su Barakude, ali nisu je dobile. O svemu je progovorio izbornik Ivica Tucak, koji se...

TOMAŠEVIĆU, ZAGREBE SE TEBE SRAMI!

Dok je Hrvatska slavila pobjedu na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, ponosno noseći titulu svjetskog prvaka, Zagreb je ostao...

Genijalno! Pogledajte kako se poznati splitski snimatelj narugao s prosvjednicima

Poznati splitski snimatelj Dražen Travaš opet se u svom stilu narugao s prosvjednicima u subotu, pogledajte genijalno.